AMD og Akupunktur

Hej. Jeg hedder doktor Mark Bona og jeg er en øjenlæge der er specialiseret i rehabilitering med lavt syn. Læsning er en kritisk færdighed giver folk mulighed for at fungere i dagens samfund. Desværre er der flere øjenforhold, der kan påvirke ens evne til at udføre denne opgave. En af de mest almindelige eksempler er Age Relateret Macular Degeneration eller AMD. I denne tilstand, nethindens centrale område bliver beskadiget med alderen. Nethinden er laget ved bag på øjet det giver os mulighed for at se. Makula er den centrale region af nethinden, der er ansvarlig for vores fine synsskarphed. Når det bliver beskadiget, vores centrale vision forværres. Billeder der måske en gang har syntes klar, synes nu sløret.

Senere kan mørke pletter vises og forstør. Lige linjer kan blive bølget. Farver kan blive mindre levende eller mørkere. Vores evne til at opdage kontrast mindskes også. Omfanget af sygdommen kan ikke let synlig, fordi begge øjne arbejder sammen og kompensere for hinanden. Imidlertid, når begge øjne er berørt, virkningerne bliver meget mærkbare. En af de mest funktionelle væsentlige opgaver, der skal berøres er vores evne til at læse. Når du prøver at læse, bogstaver på siden har tendens til overlapper områder af nethinden, der fungerer ikke ordentligt.

Som et resultat af vores læsehastighed, nøjagtighed, udholdenhed og overordnet forståelse påvirkes. Der er flere måder i som vi kan overvinde dette. En af de vigtigste teknikker er at øge belysningen. Nogle af manglerne i nethinden kan overvindes med korrekt belysning. Halogen og fuldspektrum belysning giver gode kilder af høj belysning med minimum blænding. En lyskilde monteret på en fleksibel arm, styrende lys bagfra er effektiv til at minimere skygger og blænding. En anden teknik til forbedring læseevne er at maksimere kontrasten. Kontrast refererer til forskellen mellem et objekt og dets baggrund. For eksempel, at læse en avis er ganske udfordrende, fordi ordene er trykt i mørkegrå på et lysegrå papir.

Imidlertid, sort tekst trykt på en hvid baggrund er meget mere synlig. Alternativt CCTV’er, tabletter og andre elektroniske enheder kan vende polariteten og projekttryk, der er sort på hvidt. Patienter med AMD har en tendens til at foretrække denne ordning til læsning. Endnu en måde at forbedre sig på læseevne er gennem forstørrelse. Ved tilstrækkelig forstørrelse af tryk, vi kan projicere breve på regioner af nethinden, der fungerer korrekt. Ved at overlappe billeder på den perifere nethinde, patienter er i stand til at læse på trods af mister deres centrale syn.

Forstørrelse kan opnås ved fysisk forstørrelse af udskriften som med trykte bøger eller efter ved hjælp af speciel software, når læsning på din computer. Man kan også forstørre udskrivning ved hjælp af forstørrelsesglas. Optisk forstørrelse kan være opnået gennem højdrevet briller såvel som håndholdte forstørrelsesglas. Der er også enheder, der anvender digital forstørrelse såsom lukket kredsløb-tv. Der er forskellige læsninger øvelser og strategier der kan også forbedre ens evne til at læse. Endelig for patienter, der kan stadig ikke læse, der er enheder, der kommer rundt om skal læses ved at konvertere tekst i et lydformat. Sammenfattende; AMD påvirker fortrinsvis opgaver der kræver vores centrale vision. Som et resultat, evnen til læst er kritisk påvirket. Læsning er en vigtig færdighed giver folk mulighed for at fungere uafhængigt og sikkert i samfundet. Læsefærdighed er derfor det mest almindelige mål til synrehabilitering. De primære strategier for at maksimere læsepotentiale inkluderer justering af belysning, kontrast og forstørrelse.

Der er også en række forskellige sekundære teknikker, der kan blive ansat til yderligere forbedring ens evne til at læse. Læsning er en af ​​de mest svære opgaver at udføre godt med enheder og kræver en intens energiudgang og koncentration. Hver enhed har sit eget sæt af fordele og ulemper. Læserehabilitering kan være en frustrerende øvelse og praksis er afgørende for succes af enhver behandlingsstrategi. Besøg din lokale Low Vision Specialist til en formel vurdering for at se, hvilke strategier der måske arbejde for dig.